cosmetice

3 recomandari pentru tenul tau!

Spune-mi ce se intimpla cu tenul meu ?

 

-Priveste petele acestea care mi-au aparut pe frunte si in apropierea urechilor. imi simt fata atit de iritata, incit abia ma pot stapini sa nu ma scarpin pina la singe. Coloritul tenului meu, care, in general, sugereaza albul imaculat al zapezii, capata o tenta cenusie, dezagreabila odata cu venirea primaverii.

Zapezile tirzii, inundatiile de primavara… iata sursa tuturor necazurilor. Calendarul ne vesteste sosirea primaverii ; de ce oare acest eveniment sa nu-si lase amprenta si asupra chipului nostru ? !Numeroase femei  fac alergii similare, care nu sint nici grave, nici de durata. In schimb sunt neplacute. In cazul unui ten sensibil, ca al nostru — continua Ana — este absolut necesara o ingrijire speciala. Fata (fiind tot de gen feminin) este tot atat de schimbatoare ca si firea femeii.

 

I. Infuzie de tei cu adaus de miere

Dupa spalare, tamponeaza fata si gitul cu o bucata de vata imbibata cu infuzie de tei (circa un virf de cutit de flori de tei la i/2 pahar cu apa fierbinte, ce se pastreaza acoperit timp de 15 minute), careia i se adauga o picaturade miere. Preparatul are o actiune tonifianta asupra pielii, inlatura impuritatile, redind tenului prospetimea si fragezimea. Dupa aceasta operatie, nu se recomanda stergerea fetei si a gitului, pentru a nu impiedica impregnarea solutiei in piele.

De asemenea, spre a preveni iritatia pielii, care apare uneori in sezonul de primavara, este indicata schimbarea cremei de noapte. Spre exemplu, daca in timpul iernii se folosesc cremele grase, vitaminizate, in sezonul urmator ele pot fi inlocuite cu cele preparate pe baza de clorofila.Seara, dupa intrebuintarea solutiei, vasul in care a fost preparata infuzia trebuie tinut la rece, pentru a fi folosit si in dimineata zilei urmatoare, dupa clatirea fetei cu apa rece. In seara urmatoare se prepara din nou solutia respectiva, care, aplicata consecutiv timp de 4—5 zile, va contribui la disparitia alergiei.

II. Masca cu plante medicinale

La inceputul primaverii este recomandabila aplicarea mastii cu plante medicinale o data sau de doua ori pe sap- tamina.

Amestecul, alcatuit din :

— 2 linguri de flori de musetel;

— 2 linguri de flori de tei ;

— 2 lingurite de lavanda ;

— 1 lingurita de salvie,

Se introduce, sub forma de praf, intr-un vas mic de faianta (in care se prepara de obicei maioneza sau cremele pentru tort). Peste acest amestec se toarna apa fierbinte pina se obtine o pasta relativ densa, apoi se acopera vasul pentru a inlesni inmuierea plantelor. inainte de folosire se mai adauga putina apa fierbinte, apoi se aplica solutia pe fata (evitind pleoapele) si pe git cu ajutorul unei spatule de lemn, dupa care se acopera fata cu bucati de tifon sau vata, care sint inlaturate dupa 20 de minute.

Este foarte bine daca folosesti acest timp pentru odihna la orizontala, aplicind totodata pe pleoape tampoane de vata impregnata intr-o esenta de plante medicinale (musetel, salvie etc.). Dupa scurgerea celor 20 de minute se inlatura tifonul sau tamj^anele de vata, precum si resturile solutiei aplicate, apoi se sterg fata si gitul cu un prosop sau o bucata de vata muiata in apa calda.

III. Masca cu capsuni

Spre sfirsitul primaverii se poate intrebuinta un mijloc simplu si ieftin de nutritie a pielii, furnizindu-i vitaminele necesare intretinerii.

Dimineata, inainte de a intra sub dus, fata, pleoapele si gitul se ung cu zeama rezultata din stoarcerea a doua capsuni. Dupa 15—20 de minute, timp afectat in general diverselor treburi casnice (printre care ar trebui sa fie inclusa si gimnastica de inviorare), se inlatura masca prin spalare cu apa rece.Capsunile pot fi inlocuite cu fragi. Tinind seama de faptul ca sint fructe mai putin zemoase in comparatie cu capsunile, se strivesc direct cu palmele pe fata si pe git. De data aceasta insa este absolut obligatorie intinderea corpului la orizontala, pentru a evita imprastierea semintelor de fragi.

Ambele masti contribuie nu numai la tonifierea si vitaminizarea pielii, dar si la decolorarea pistruilor.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *