cosmetice

Cum imi protejez mainile?

Mainile femeilor au personalitatea lor si exprima, prin forma si culoarea lor, mult mai mult decit s-ar crede. Ele au o vibratie estetica care incununeaza femeia si-i dau o nota poetica, care-i subliniaza frumusetea si prospetimea.Ca si obrazul, ele au o piele delicata si sint supuse „agresiunilor externe si interne.Forma si culoarea lor tradeaza o anumita sensibilitate, varsta si uneori profesia, ba chiar si sanatatea.

Detergentul

Din pacate in ultimii ani, s-a ivit un mare dusman al miinilor femeilor: detergentul. El este un rau necesar in gospodarie, dar nocivitatea lui poate fi anihilata prin utilizarea manusilor de menaj. Dar, datorita unui timp mereu insuficient si fragilitatii unei vesele mai delicate sau a cristalurilor, cind obiectele pot aluneca din mina inmanusata, cite femei pot sa le intrebuinteze mereu? Chiar masinile de spalat vesela ciobesc paharele si unele vase, ceea ce obliga gospodina sa faca aceasta operatie tot cu mina.

Tehnica moderna a venit in ajutorul femeilor si le scuteste de frecatul rufelor prin masinile de spalat de toate marimile si cu o serie de imbunatatiri care micsoreaza eforturile gospodinelor. Dar unele piese de lenjerie fina, cu broderii si dantele, care se pot agata si rupe, tot cu mina este mai prudent sa fie spalate.

Manusile de cauciuc vor fi pudrate cu talc in interior, ca sa alunece bine degetele si este de preferat sa fie largi ca sa fie dublate in interior cu o alta pereche de manusi de bumbac, spre a nu se coji pielea.

Mainile, imediat ce am terminat spalatul cu detergent, vor fi spalate cu apa calda, clatite cu apa rece si apoi unse cu zeama de lamiie ca sa se restabileasca pH-id pielii dupa care se vor frictiona cu o crema speciala ca: glicerolat de amidon, glicerina in amestec egal cu zeama de lamiie sau cu o emulsie speciala de miini. Se vor masa degetele, incepind de la virfuri spre baza, in lungul si interiorul palmei, cu apasari; se va inchide si deschide pumnul cu forta, se va face o miscare de pianotat sau de scris la masina imaginar sau chiar activ apoi se va frictiona incheietura miinii cu miscari circulare, urcind in lungul bratului si antebratului cu miscari drepte, pe mijlocul lor si lateral,’insistind si la incheietura cotului.

Cand miinile sint patate si inegrite de zarzavaturi sau funingine, se pot freca bine cu un amestec de malai si tarite de griu sau cu o lufa(vegetala) cu apa calduta si sapun.Se mai pot aplica masti pe toata suprafata lor (inclusiv degetele), cu parafina calda, la temperatura pielii care le fac sa transpire si sa piarda apa din tesuturi, care cind este in plus le ingroasa.

Iata procedeul:

  • Se topeste parafina solida si se raceste la o temperatura suportabila pe piele, ungindu-se cu o pensula fiecare deget si intreaga mina. Se infasoara cu un prosop cald si se tine astfel 20 minute. Se curata apoi pelicula de parafina, care s-a solidificat, cu un cutitas de lemn, se spala cu ceai de musetel si apoi se ung miinile cu crema.Aceasta masca de parafina este buna si contra reumatismului de la degete si incheieturi.
  • Mainile patate de nicotina, se freaca usor cu piatra ponce si apoi se ung pe partea patata cu o vata imbibata cu un amestec de 6 linguri de apa si 12 linguri de apa oxigenata de 12%. Acelasi procedeu se aplica si pentru petele de pe partea exterioara a miinii, sau se ung cu o crema speciala de pistrui, care decoloreaza si jupoaie suprafata patata.
  • Persoanele care au mainile umede, vor consulta medicul care va stabili cauza acestei transpiratii, care se datoreaza de obicei unui dezechilibru al functiilor interne ale organismului, fie endocrin, fie nervos.

Pentru ameliorare se vor unge miinile zilnic, frectionindu-se cu un amestec compus din o parte lamaie, doua parti otet alb si o lingurita de apa de lavanda. Contra transpiratiei mainilor:

  • 1 g acid salicilic;
  • 5 g borat de sodiu;
  • 50 g glicerina;
  • 25 picaturi tinctura de benzoe;
  • 40 g alcool de 90°.

Bratele zgrunturoase se intalnesc de obicei la fetele tinere. Se combat frecandu-se cu o manusa aspra de baie sau o lufa umezita cu apa si sapun moale pentru copii. Se spala si se usuca bratele, apoi se ung cu ulei de migdale sau de masline usor caldut (incalzit in „bain Marie ), ori cu putin ulei de nuca. Se procedeaza zilnic timp de o saptamina. Se face apoi o’pauza, dar se repeta din cand in cand, pentru mentinerea catifelarii pielii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *