cosmetice

Cateva recomandari pentru reusita machiajului!

Pentru reusita machiajului, pentru a arata mereu ingrijita, este bine sa cunoasteti tehnica fardarii, patrunzind astfel in tainele cosmeticii decorative.

Pentru a executa un machiaj corect trebuie respectata o ordine bine determinata in ceea ce priveste aplicarea produselor de machiaj.Fantezia, capriciile modei, gustul si rafinamentul, toate acestea trebuie sa aiba la baza cunoasterea tehnicii machiajului modern.

Blonda stie poate ca ii sta bine cu un fond de ten gri- roz combinat cu rachel, ca fardul de pleoape turcoaz sau bleu pastel ii scoate in relief farmecul ochilor, ca pudra rachel si fardul roz ii dau chipului ei o nuanta de sanatate si stralucire.

Alte femei, cu tenul initial palid, au constatat ca un machiaj discret le este potrivit. Un fond de ten si o pudra nuanta rachel, un ruj de buze ca floarea marului, un fard de pleoape perlat sau turcoaz, conturul ochilor cu o linie gri.

Brunetele cu tipul meridional stiu ca sint frumoase cu un machiaj frumos colorat, putin excentric si anume : un fond de ten. si o pudra in nuanta ocre, fardul de fata corai, cel de pleoape turcoaz, tusul de culoare maro, pe/ buze un ruj corai sau roz-corai.

Sportiva, dupa ce a consultat o cosmeticiana a aflat /ca acea crema de zi pe care obisnuieste sa o aplice pe fata este chiar un suport pentru farduri si ca ii sta bine cu un fond de ten gri-roz, cu un ruj de buze floare de mar si cu un fard de pleoape bleu pastel sau turcoaz.

Reiese clar, ca oricare ar fi tipul de feminitate, cu machiajul adecvat tehnica machiajului este aceeasi. Machiajul are in primul rind rolul de a scoate in relief frumusetea chipului feminin, de a conferi fetei mai multa luminozitate si atractie pe fondul strict al personalitatii fiecareia. In machiajul de zi, culorile vor fi de nuante mai deschise, in machiajul de seara, sub influenta luminilor incandescente sau fluorescente se folosesc culori in nuante mai vii.

In machiaj se tine cont de ordinea aplicarii produselor si a preparatelor cosmetice de machiaj, iar aceasta ordine difera in functie de fondul de ten folosit (fluid sau compact).

In cazul aplicarii unui fond de ten fluid sau crema veti proceda astfel : Demachierea, se va face la orice fel de ten cu lapte demachiant pe fata, gat si decolteu, incepind cu ochii si gura.Ștergere cu lotiune detergenta, pentru indepartarea demachiantului.

Pentru reusita, machiajul trebuie aplicat numai pe pielea sanatoasa, bine curatita si nu excesiv de obosita.

 1. Orice linie ascendenta intinereste.
 2. Orice linie descendenta imbatrineste.
 3. Orice fard de culoare inchisa estompeaza.
 4. Fardul de culoare deschisa face sa iasa in evidenta partea pe care a fost aplicat.
 5. Machiajul se aplica tinind cont de virsta.
 6. Machiajul va urmari moda, tinind cont totodata de personalitate.
 7. Machiajul va urma si completa linia coafurii.
 8. Machiajul va fi facut numai cu produsele adecvate tipului de piele.
 9. Adaptati machiajul culorii rochiei.
 10. Potriviti machiajul cu ocazia destinata.
 11. In machiaj fondul de ten trebuie aplicat cu zgircenie si intr-o nuanta mai inchisa ca pielea, iar pudra cu risipa si intr-o nuanta mai deschisa.
 12. Machiajul nu se termina sub barbie, se continua pe git si decolteu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *